Orientaatioseminaari, Orientation Workshop (1 op)

Kurssikuvaus

Orientaatioseminaari on pakollinen kurssi niille opiskelijoille, jotka suorittavat tutkintonsa Joensuun yliopiston tietojenkäsittelytieteen vuosien 2004-2010 opintovaatimusten mukaisesti opetusteknologian- tai aineenopettajanmaisterilinjoilla. Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen lv. 2010-2011 opinto-oppaan vaatimusten mukaisesti opiskelevat voivat sisällyttää kurssin osaksi syventävien opintojen valinnaisia kursseja. Uusissa vaatimuksissa orientaatioseminaari ei ole pakollinen kurssi.

Seminaarin aikana tutustutaan opetusteknologian ja aineenopettajan maisteriopintojen kurssisisältöihin, työmuotoihin, vaatimuksiin, tavoitteisiin ja opintojen rakenteeseen. Seminaarin aikana laitoksen kehitys- ja opetusteknologian tutkimusryhmän tutkijat ja jatko-opiskelijat esittelevät ryhmän tutkimusaiheita ja -projekteja. Seminaarin aikana mietitää myös alustavasti pro gradu -tutkielman aihepiiriä ja sisältöä. Pro gradu -tutkielmat tehdään pääosin joko kehitys- ja opetuseknologian tutkimusryhmän väitöskirjaprojekteihin tai yhteistyössä oppilaitoksen/opetusteknologia-alan yrityksen kanssa. Seminaarin aikana laaditaan myös maisteriopintojen henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), jos suunnitelmaa ei ole hyväksytty ennen seminaarin alkua. Seminaari järjestetään kerran vuodessa syyslukukaudella.

Orientaatioseminaari on pääosin suunnattu maisteriopintoja aloittaville, mutta seminaariin voivat osallistua myös kandinopintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat, joiden tavoitteena on jatkaa opintoja opetusteknologian- tai aineenopettajanmaisteriopinnoissa.

Seminaarin ohjaaja

Yliassistentti Jarkko Suhonen (jarkko.suhonen@[REMOVE_SPAM]uef.fi).

Sisältö

Orientaatioseminaari sisältää kolme kokoontumiskertaa, joissa käsitellään mm. seuraavia asioita

Suoritus

Orientaatioseminaarin hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija on osallistunut kaikkiin kolmeen kokoontumiskertaan ja on hyväksytysti suorittanut kokoontumiskertoihin liittyvät ennakkotehtävät.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävä 1: valmistaudu pitämään ensimmäsellä kokoontumiskerralla maksimissaan viiden minuutin esitys, jossa käsittelet seuraavat asiat:

Lisäksi jokainen osallistuja miettii valmiiksi yhden kysymyksen esitettäväksi seminaarin ohjaajalle liittyen opintoihin. Vastausta mietitään pidettyjen esityksen jälkeen, mutta tarvittaessa osa vastauksista käydään läpi seuraavalla kokoontumiskerralla.

Aikataulu

Seminaari pidetää opetusteknologian laboratoriossa (huone 2D309). Alustava seminaarin aikataulu on seuraava:

Seminaariin voi osallistua myö etänä. Ota yhteyttä seminaarin ohjaajaan hyvissä ajoin online yhteyden järjestämiseksi.

Ilmottautuminen

Weboodin kautta tai sähköpostilla ohjaajalle viimeistään maanantaina 13.9.2010. kello 16 mennessä


Jarkko Suhonen; firstname.lastname@uef.fi, 24.8.2010